İlkkez 1987 yılında ” Kutup ayıları Klübü Deinze ” tarafından Oostende şehrinde organize edilen Nieuwjaarsduik, yeni yılın ilk ışıklarıyla 29.cu kez tekrarlanıyor.
İlk düzenlendiği yıldan bu yana, uluslar arası arenada tanınan en büyük organizasyon haline gelen Oostende Nieuwjaarsduik, 2 ocak 2016 cumartesi günü start alıyor.
Dünyanın en büyük Nieuwjaarsduik organizasyonlarından biri olarak kabul edilen etkinliğe katılmak için, Belçika’dan ve diğer ülkelerden toplamda 6 bin kişinin katılımı bekleniyor.
Her sene çok renkli görüntülere sahne olan ve bu sene 29.cusu düzenlenen Oostende Nieuwjaarsduik için, bu sene farklı bir slogan hazırlandı. Soğuk suya gir, bakterilerden ve mikroplardan kurtul. Yeni yıla tertemiz gir.
2 Ocak 2016 cumartesi günü Timmermanstraat 1 nolu adareste saat 11:00’de toplanacak olan katılımcılar, kayıtlarını 10 euro ödeyerek yaptırdıktan sonra saat 14:00’de sahile yürünecek. Saat 15:00’de yaklaşık 6 bin kişi hep birlikte koşarak buz gibi sulara atlayarak yüzecek. Meydana gelebilecek her olasılığa karşı ambulanslar ve can kurtaranlar hazır bekletilecek.
Bu etkinlik her sene aralık ayının ilk cumartesi yapılıyor.
HABER FOTOĞRAFLARI






GENT DAMPOORT’TA TRAFİK KAZASI
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110106 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46379 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44059 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43910 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38540 kez okundu