Hollanda’da yapılan çalışma, halkın yüzde 72’sinin ülkedeki siyasetçilere güvenmediğini ortaya koydu.

Kamu yayın kuruluşu NOS tarafından Ipsos kurumuna yaptırılan araştırmaya göre, Hollandalıların yüzde 72’si ülkedeki siyasetçilerin sorunları çözmek yerine kendileriyle ilgilendiklerini düşünüyor.
Araştırmaya katılanların yüzde 47’si, güven eksikliğinin hükümetin göç, iltica, sağlık hizmetleri ve konut piyasası alanlarındaki politikasından ve siyasetçilerin ülkedeki sorunları çözmemesinden kaynaklandığını belirtiyor.

Hollandalılar, siyasetteki sorunlara karşı çözüm olarak seçim barajı uygulanarak Temsilciler Meclisi’ndeki siyasi parti sayısının azaltılması gerektiğini savunuyor.
Diğer taraftan, araştırmaya katılanların yüzde 64’ü, ülkedeki refahın daha adil dağıtılmasını arzuluyor. Bu kesim, şirketlerin ve yüksek maaş alanların daha fazla vergiye tabi tutulması ve mal varlığı vergilerinin artırılması taraftarı.
Bu arada, yüzde 72’lik kesim, ülkesinin kötü bir yöne gittiğini düşünürken, yüzde 30’u da kendi ekonomik durumlarının 2024’te kötüleşeceğinden korkuyor.
Koalisyon hükümetinin, 8 Temmuz’da, göçmen politikalarına ilişkin müzakerelerde anlaşmaya varamaması nedeniyle istifa ettiği Hollanda’da 22 Kasım’da genel seçim yapılacak.
Belçika’nın Genk şehri tüm kumar bayiliklerini kapatıyor
1
TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÜVENLİK DUVARI ENGELİ
838417 kez okundu
2
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110119 kez okundu
3
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46404 kez okundu
4
Filenin Sultanları finalde İtalya’ya 3-2 yenilerek dünya ikincisi oldu
44422 kez okundu
5
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44199 kez okundu