Belemtürk Haber Merkezi – Hollanda’daki Suriyeliler, gönüllü olarak Şam’a dönmeleri halinde 900 avro prim alacak. Suriyelilerin dönüş yolculuk rezervasyonları da Hollandalı yetkililer tarafından yapılacak.

Bunun karşılığında Suriyelilerin, sığınma başvurularını geri çeken veya geçici oturum izinlerini iade eden bir beyanı imzalamaları gerekiyor. Böylece Hollanda’ya dönüş imkanı ortadan kalkmış olacak.

Suriyeli sığınmacılar, başvuru görüşmesi sırasında riskler konusunda bilgilendirilecek. Zira Esad’ın devrilmesinden sonra Suriye’nin herkes için güvenli olup olmadığı hala belirsizliğini koruyor.
“Hollanda Geri Dönüş ve Ayrılık Kurumu (DTenV)”, Suriye rejiminin yıkılmasından bu yana, Suriye’ye dönmek isteyen bir çok Suriyeliden talep ve telefon çağrıları aldıklarını açıkladı.
Yetkililer Hollanda’da yaşayan Suriyelilerin geri dönüşlerini Ürdün veya Katar üzerinden belirlenen rotalar için uçuş ayarlayabilecek ancak seyahat bedelinin kurum tarafından ödenip ödenmeyeceği belirtilmiyor.
Hollanda Geri Dönüş ve Ayrılık Kurumu DtenV, yalnızca sığınma başvurusunun sonucunu bekleyen, geçici oturum iznine sahip olan veya ülkede yasadışı olarak bulunan Suriyelilere yardımcı olacak.
Hollanda’daki Suriyelilerin ülkelerine dönüş yolculuğunu yapabilmeleri için geçerli (veya süresi dolmuş) bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. Belgesi olmayanlar Belçika Brüksel’deki Suriye Büyükelçiliğinden seyahat belgesi düzenleyebilirler. DTeV gerekirse Belçika toprakları üzerinden seyahat etme izni verilmesini sağlayacak.
Haber : Abdulkadir Çetin / Belemtürk
Belçika’da hükûmet kurma görüşmelerindeki gizli belgeler basına sızdırıldı
AVRUPA
Belçika Gent mahkemesi sahte yakıt kartlarıyla yakıt ikmali yapan sanıkları cezasız bırakmadı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110153 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46466 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44826 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44026 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38592 kez okundu