Belemtürk Haber Merkezi – Hollanda Kraliçesi Máxima (54), yedek subay olmak için Hollanda Kraliyet Ordusu’nda eğitimlere başladı. Bu gelişme, Hollanda Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu. Ayrıca, Kraliçe’nin eğitim sürecine ait fotoğraflar da paylaşıldı.
Kral Willem-Alexander’ın eşi Máxima, kısa bir askeri eğitimden geçtikten sonra bir süre silahlı kuvvetlerde görev alacak. Máxima, bu kararıyla en büyük kızı Amalia’nın izinden ilerliyor. Veliaht Prenses, yakın zamanda temel yedek askerlik eğitimini başarıyla tamamlamış ve askerlik hizmetini eğitim yaşamıyla bir arada sürdürme kararı almıştı.
54 yaşındaki kraliçe için bu adım, neredeyse son fırsattı. Çünkü yedek subay olarak atanabilmek için yaş sınırı 55. Eğitimini tamamladığında Máxima, yarbay rütbesine terfi edecek.
Savunma Bakanlığı’na göre Kraliçe’nin gördüğü eğitim, yedek askerlik için gerekli olan tüm teorik ve pratik unsurları kapsıyor. Bu kapsamda fiziksel dayanıklılık, öz savunma, atış becerileri, harita okuma ve askeri hukuk gibi konularda özel bir eğitim aldı.
Belçika’da şu an için Máxima’nın yedek asker olması mümkün değil. Ülkede yedek askerlik için yaş sınırı, düzenli yedek askerler için 34, yedek subaylar için ise 50 olarak belirlenmiş durumda. Ancak, bu yaş sınırının artırılması yönünde bir öneri bulunuyor.
Almanya’da bir trende biletsiz bir yolcu tarafından saldırıya uğrayan kondüktör Serkan C. hayatını kaybetti.
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
12609 kez okundu
2
Brüksel Havalimanı’nda para arama köpeği Bella’nın ölümü hissediliyor
7490 kez okundu
3
Gent Dampoort’ta çıkan kavgada 19 yaşındaki genç ağır yaralandı, 45 yaşındaki şüpheli tutuklandı.
6985 kez okundu
4
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
5779 kez okundu
5
Belçika Federal Demiryolu Polisi (SPC), 17 yıl hapis yatan ve 13 yıldır firarda olan adamı yakaladı
5595 kez okundu