İstanbul AÇIK 27°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
topdesign1meubelen

Hollanda ile Belçika arasında yol vinyeti krizi

Hollanda ile Belçika arasında yol vinyeti krizi
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın hayata geçirmeyi planladığı yeni yol vinyeti sistemi Hollanda’da tepkiyle karşılandı. Özellikle sınır bölgesinde yaşayan Hollandalılar, sık kullandıkları Belçika yolları için yıllık 120 avro ödemek zorunda kalacak olmalarını eleştirdi.

Hollanda Altyapı Bakanı Vincent Karremans, uygulamayı “hayal kırıklığı” olarak nitelendirirken, sınır ötesi ulaşımın olumsuz etkileneceğini söyledi. Hollanda hükümeti, yabancı sürücülere yönelik ayrımcılık olup olmadığını inceleyeceğini ve Belçika ile görüşmeleri sürdüreceğini açıkladı.

AB kuralları, yerli ve yabancı sürücüler arasında ayrımcılığı yasaklıyor. Belçika ise yeni vergi düzenlemesiyle yerli araç sahiplerinin önemli bir bölümünün ek maliyet yaşamayacağını, eski ve daha fazla emisyon salan araçların ise daha fazla vergi ödeyeceğini belirtiyor.

Belçika’nın üç bölgesel yönetimi (Flaman, Valon ve Brüksel), yol vinyeti uygulamasını içeren yasal düzenlemeyi Avrupa Birliği’nin onayına sunacak. AB, düzenlemenin Avrupa hukukuna uygun olup olmadığını değerlendirecek.

Hollanda’nın Avrupa Adalet Divanı’na başvurup başvurmayacağı henüz netlik kazanmadı. Hükümet, önce diplomatik görüşme yollarını tüketmeyi planlıyor. Benzer bir süreçte Hollanda’nın baskısı sonucu Belçika, 20 yıl önce yol vinyeti uygulamasından vazgeçmişti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Belçika’da Kreş Skandalı: 2 Yaşındaki çocuk yanlış büyükanneye teslim edildi

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.