Belemtürk Haber Merkezi – Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), hobi amaçlı yetiştirilen tavuk yumurtalarının yenmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Halk Sağlığı Enstitü, hobi tavuk yumurtalarında sağlığa zararlı olabilecek PFAS maddesi içerebileceği uyarısında bulunarak, yetiştirilen hobi tavuk yumurtalarının yenmemesi tavsiyesinde bulundu.

PFAS’ın insan sağlığı ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri, hormon değişiklikleri, bağışıklık sistemi bozukları, kanser riskinin artması ve doğum sorunlarının yaşanması olarak sıralanıyor.
PFAS insanlarda, hayvanlarda, toprakta, hava ve sudaki kalıcılıkları ve yüksek hareketlilikleri nedeniyle çevrede birikir. Hobi tavukları genellikle bahçelerde, meralarda veya kirli topraklarda dolaşırlar. Burada toprak parçacıklarını, solucanları ve bitkileri topluyorlar. Eğer o ortamdaki toprak, kompost veya yağmur suyu PFAS içeriyorsa tavuklar bundan etkilenir.
PFAS’ın insan sağlığına etkileri

Afyonkarahisar’da karısını tabancayla öldüren kişi intihar girişiminde bulundu
1
TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÜVENLİK DUVARI ENGELİ
838864 kez okundu
2
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110144 kez okundu
3
Filenin Sultanları finalde İtalya’ya 3-2 yenilerek dünya ikincisi oldu
50398 kez okundu
4
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46446 kez okundu
5
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44657 kez okundu