BELEMTÜRK HABER MERKEZİ – Belçika’nın Gent şehrindeki Richtpunt adlı bölge okulunun üç yerleşkesine yönelik gelen bomba ve silahlı saldırı tehditleri nedeniyle tahliye edildi.

Henleykaai bölgesi şu anda tamamen kordon altına alınmış durumda; polis ve bomba imha ekipleri (DOVO) olay yerinde bulunuyor. Üç yerleşkeden yaklaşık 850 öğrenci ve bölge sakinleri, yakındaki Bijloke kültür merkezi alanına tahliye edildi.
Gent polisi sözcüsü Matto Langeraert, “Bir ihbar aldık ve konuyu ciddiye alıyoruz,” açıklamasında bulundu. Öğrencilerin okul yerleşkesine girmesine izin verilmiyor. Tüm cadde tahliye edildi.

Gent’teki Richtpunt yerleşkesinde birbirine çok yakın konumda üç okul bulunuyor. Henleykaai, Abdisstraat ve Godshuizenlaan kampüsleri ağırlıklı olarak ekonomi, organizasyon, dil ve kültür alanlarına odaklanan, hem ‘A-akışı’ hem de ‘B-akışı’ programları sunan bir ortaöğretim okulu olarak eğitim veriyor.
Tahliyenin sorunsuz gerçekleştiği ve tüm öğrencilerin güvenli bölgelere götürüldüğü açıklandı. 18 yaşından küçük öğrenciler, yakındaki Bijlokesite’de bulunan STAM müzesinde gözetim altına alındı. Yetişkin öğrencilerin ise evlerine gitmesine izin verildi.

Henleykaai kampüsü ve çevresi tamamen kapatılırken, Gent polisi ile bomba imha ekibi DOVO bölgeye sevk edildi. Polis ekipleri okul binalarında arama başlattı.
Haber : Abdulkadir Çetin / Belemturk
Belçika hükümeti 2027 bütçesi için 10 milyar avro arıyor
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
14306 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13935 kez okundu
3
Belçikalı gurbetçi Niyazi Karabayır Türkiye’deki evinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu
10319 kez okundu
4
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9556 kez okundu
5
Belçika Anvers Mahkemesi, Emirdağlı Cafer Çardak’ın katiline müebbet hapis cezası verdi
8470 kez okundu