Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın Gent şehrindeki Kinepolis’te gerçekleştirilen gönüllü askerlik hizmetine yönelik bilgilendirme toplantısına yaklaşık 700 genç katılım gösterdi.

Belçika Savunma Bakanı Theo Francken (N-VA) ise, gönüllü askerlik hizmeti yılının önemini vurgulamak amacıyla etkinlikte hazır bulundu.

Program kapsamında Belçika genelinde bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor. Dün Gent’te yapılan üç oturum, Kinepolis’te yaklaşık 700 gencin katılımını sağladı. Katılımcıların dörtte birini kızlar oluşturdu.
17 yaşındaki katılımcılardan biri, ” Gelecek yıl ne yapacağıma henüz karar vermiş değilim, bu yüzden buraya gelip dinlemek istedim. Henüz tam anlamıyla profesyonel bir asker olmak isteyip istemediğim konusunda emin değilim. Hala aklımda birkaç soru var, mesela bir yıl boyunca ailemi ne sıklıkla görebileceğimi bilmiyorum ” dedi.
Belçika’da 17 yaşındaki gençler, bu ayın başlarında Savunma Bakanlığı’nda bir yıllık gönüllü askerlik hizmeti için davet aldı . Bu 12 ay boyunca, 10 hafta yoğun temel eğitim ve ardından 1 ila 3 hafta uzmanlık eğitimi alacaklar. Eğitimleri sırasında aylık en az 2.000 avro maaş, yemek çeki ve diğer yan haklar alacaklar.
Belçika askeri paraşüt takımı dünya şampiyonu oldu
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110066 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46286 kez okundu
3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43808 kez okundu
4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
43540 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38478 kez okundu