Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın Gent şehrinde uygun fiyatlı ödenebilir konut krizine çözüm getirmek için Gent eylem gurubu ‘Te Duur’, imza kampanyası başlatmıştı. Refenduma gitmek için yeterli olan 35 bin 600 imza toplandı. Elde edilen bu sonuçla 8 Ekim 2023 Pazar günü halk oylamasına gitme hakkı elde edildi.

Gent şehrinde bu sabah uygun fiyatlı konut krizine çözüm bulunması için vatandaşlar sandık başına gitti. Referandum oylamasının geçerli olması için nüfusun en az yüzde 10’unun (26.700 kişi) oy kullanması gerekiyordu.

Oy vermenin zorunlu olmadığı halk oylamasında yeterli sayıda oy sayına ulaşıldı. Referandumun arkasındaki eylem grubu ‘Te Duur’, katılımdan ve sonuçtan oldukça memnun. Raf Verbeke, “Bu demokrasi için bir zaferdir. Gent halkının politikacılardan çözüm beklediğinin bir işaretidir.” sözlerine yer verdi.
Referandum da kullanılan oylar, De Wispelberg binalarındaki sayım ofisinde dikkatle sayılıyor. Referandum sonucunun bu akşam en geç saat 19.00’da açıklanması bekleniyor.
Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg Belçika’da ilgi odağı oldu
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110144 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46446 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44654 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44002 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38583 kez okundu