Belemtürk Haber Merkezi – Gent UZ Hastanesinin 12 çalışanı tarafından kendileri için doğru ücret almadıkları gerekçesi ile açtıkları dava sonuçlandı.
Gent mahkemesi verdiği kararla, hastanenin 12 çalışanının itirazını haklı bularak, bu kişilere eksik ödemelerin faiziyle birlikte ödenmesine hükmetti.
Gent UZ hastanesinde çalışanların aynı personel statüsüne sahip olduğunu belirten 12 hastane çalışanı, kararların hemşireler için doğru uygulandığını fakat, lojistik ve teknik servis çalışanlarının yıllarca çok az ücret aldıklarını iddia ederek geçtiğimiz yıllarda konuyu yargıya taşımıştı.
Belçika medyasında yer alan habere göre Hastane, personel ödeme şartlarının yeterince açık bir şekilde ifade edilmediğini kabul etti, ancak ödemeler için doğru davrandığını iddia etti.
Av. Peter Roosens, Gent UZ Hastanesi’nin geçmişte aynı sebeplerden dolayı iki kez mahkum edildiğini hatırlatarak, “hastane bu defa yine onbinlerce avro ödemek zorunda kalacak” ifadesine yer verdi.
Brüksel’de toplu taşıma grevi
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110106 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46379 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44058 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43910 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38540 kez okundu