Yeni Zellenda’nın Christchurch şehrinde iki camii’ye yapılan ve 50 kişinin yaşamını yitirdiği korkunç saldırı sonrası, camilere gitmekte büyük endişe ve güvensizlik yaşayan müslümanlar, bölgelerinde bağlı bulundukları güvenlik güçlerinden kendilerinin ve camilerin korunması için ek önlemler alınmasını istediler.
Yeni Zelanda da yaşanan bu terör eyleminden sonra, Gent belediye yönetimi ile bir araya gelen Gent Camii TEMSİLCİLERİ, Cuma namazları için polis koruması talep etmişti.
Belçika’nın Gent şehrinde Cuma namazını kılmak için Camileri dolduran vatandaşlar, polis korumasında namazlarını icra ettiler.
Belçika’nın Gent Fatih Camii’ne saat 12.30’da gelen polislere, örnek Türk misafirperliğini gösteren vatandaşlar, hoş geldiniz diyerek, çay ikramında bulundular.
Polis ekipleri, Cuma namazı bitene ve vatandaşlar camii’yi tamamen terk edene kadar buradan ayrılmadılar. Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre, aynı uygulama Gent genelinde diğer camii’ler içinde uygulandı.
Uygulamanın bir süre daha devam edeceği bildirilirken, geçen hafta Gent belediyesinde yapılan güvenlik toplantısında, Gent şehrinin güvenlikten sorumlu komiser yardımcısı Veerle Dhont ” Belçika’nın istihbarat ve terör birimiyle irtibat halindeyiz. Yeni Zelanda da olduğu gibi Belçika genelinde camilere yönelik bir saldırı yada bir tehlike beklemiyoruz.” sözlerine yer vermişti.
Haber Merkezi
Bekir Sarı
A Milli Takım Deplasmanda Arnavutluk’u Mağlup Etti.
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110145 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46449 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44684 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44006 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38585 kez okundu