Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’da 13 Ekim 2024 tarhinde yapılan belediye seçimleri sonrası Gent şehrinde yeni belediye yönetimini oluşturmak için VoorGent ile N-VA’nın koalisyon görüşmeleri, Vooruit partisi üyelerince reddedildi.

VoorGent ile N-VA’nın koalisyon görüşmeleri, günlerdir belediye binası önünde protesto görüntülerine sahne olurken, bu akşam Vooruit partisi üyelerinin N-VA’ya olan güvensizliğinin çok büyük olduğu ortaya çıktı.

Mathias De Clercq’in belediye meclisini oluşturmak için VoorGent adına iki haftası vardı. Bu süre dolduğu için belediye yönetimini kurma görevi ikinci büyük parti olan Groen (Yeşiller) partine verildi. Yeşiller partisi 2 hafta içinde yönetimi oluşturamazsa, bu görev NVA partisine verilecek. 2 Aralık 2024 tarihine kadar NVA partisi de yönetimi oluşturamazsa, gizli bir oylamayla belediye yönetimi oluşturulacak.
Şu anki durumda, Yeşiller partisi CD&V partisiyle Gent yönetimini oluşturacak çoğunluğa sahip görünüyor. Eğer bu senaryo gerçekleşirse, Gent belediyesinin ilk başörtülü siyasetçisi Hafsa El-Bazioui Gent belediye başkanı olacak.
Haber : Abdulkadir Çetin / Belemtürk
Belçika Lokeren Sakarya Cami Derneği’nde Cumhuriyet Coşkusu
ANTWERPEN
SİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ : Eski Anvers Başkonsolosu Büyükelçi Metin Ergin hayatını kaybetti
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110366 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46698 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
46682 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44397 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38805 kez okundu