İstanbul HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Belçika’nın Gent şehrinde Houtdok yat limanı yapım projesi protesto edildi

Belçika’nın Gent şehrinde Houtdok yat limanı yapım projesi protesto edildi
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın Gent şehrinde yaklaşık 250 kişi Flaman Su Yolları Kurumu’nun Houtdok bölgesinde yapmayı düşündüğü yat limanı projesini protesto etti.

Bölge sakinlerinin ve bir çok Gentli vatandaşın güneşli havalarda güneşlenmek ve piknik yapmak için kullandığı halka açık Houtdok bölgesine marina yat limanı yapılması istemiyor.

Bazı mahalle sakinleri, yat limanının yapılması durumunda bölgenin doğal yapısının bozulacağı ve güzel atmosferiyle dikkat çeken bölgenin halka kapatılacağını düşünüyor.

Gent belediye meclis üyesi Yüksel Kalaz, korsan kıyafeti giyerek bölge sakinlerine destek verdi. Belemtürk’e konuşan Kalaz, ” Bu bölgede kısa süre önce yapılan ve çok pahalı olan apartmanların yat limanının yapılmasıyla dahada artacağına dikkat çekti ve Muide bölgesinde düşük ve orta gelirli vatandaşaların kiralarını ödemede ve ev sahibi olmalarının çok zor olacağını ifade etti. Kalaz, şu anda bile kira fiyatları bir emekçinin zor ödeyebildiği derecede. Mahalle sakinleri, kendilerine söz hakkı verilmeden ve fikirleri sorulmadan alınan bu kararı protesto ediyor. Bizde bölge halkına destek vermek için buradayız. Mahalle sakinleri, Gent yönetiminin kendilerini desteklemelerini ve yat limanı yapımının durdurulmasını istiyor. Bölge sakinleri Bakan Lydia Peeters ile bir araya gelip beraberce mahallenin ihtiyacına göre planlar ve halka açık yüzme alanı yapılmasını istiyor. Mahalle sakinlerinin sesi olma adına sorunu Gent meclisine taşıyacağım. PVDA Milletvekilimiz Onno Vandewalle’de, Bakan Lydia Peeters’e yat limanı yapımının durdurulması ve mahalle sakinleri yararına yeni planlar yapılmasını isteyecek” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın merkezinde yer alan Vondelpark, milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.