Belemtürk Haber Merkezi – Belçika Doğu Flanders Savcılığı, Phoenixstraat 49a, 9000 Gent adresindeki El Albani Camii’nin internet sitesinde yer alan ve suç teşkil edebilecek ifadeler hakkında soruşturma başlattı.
Soruşturma devam ediyor
Gent El Albani Cami’nin Web sitesinde, iddialara göre diğer hususların yanı sıra, kadınların zeka ve yetenek açısından erkeklerin alt seviyesinde olduğu belirtiliyordu.
Gent belediye meclis üyesi Anneleen Van Bossuyt (N-VA), Eylül ayı ortasında konuyla ilgili belediyeden harekete geçmesini istedi, ancak belediye o tarihte bunu gerçekleştiremedi.
Gent El Albani Cami’nin Web sitesinde yeralan paylaşımla ilgili olarak, Gent Müslüman toplumunun önde gelen isimlerinin de olaya tepki gösterdiği bildirildi.
N-VA partisi konuyu tekrar gündeme getirdi ve Vlaams Belang partisi de daha fazla eylem talep etti. Belediye Başkanı De Clercq, soruşturma açılması için polise suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Gent Belediye Başkanı De Clercq, belediye meclisi toplantısında bu ifadelerden çok rahatsızlık verici duyduğunu sözlerine ekledi. De Clercq, ” bunu radikal ve kınanması gereken bir durum olarak görüyorum. Yanlız bu durumun suç teşkil edip etmediğine bakmak gerekir ” dedi.
Belçika’da bir trafik levhasının arkasına cesedi asılan adamın kimliği belli oldu
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110119 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46404 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44200 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43936 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38549 kez okundu