İstanbul AÇIK 28°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
topdesign1meubelen

Gent Drongen gençlik merkezinden 20 çocuk yaz kampında hastalandı

Gent Drongen gençlik merkezinden 20 çocuk yaz kampında hastalandı
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın Limburg bölgesindeki Zutendaal kentinde yaz kampı yapan Chiro Drongen gençlik merkezine bağlı yaklaşık 20 çocuk, cumartesi gecesi rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, Chiro Drongen grubunun Zutendaal’daki yaz kampında meydana geldi. Gece saatlerinde çok sayıda çocuğun kendini kötü hissetmesi üzerine ekipler harekete geçti. Çocuklar, olası bir sağlık sorununa karşı daha detaylı inceleme yapılması amacıyla hastaneye sevk edildi.

İlk incelemelerde rahatsızlığın yiyecek veya içme suyundan kaynaklandığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Sıcak hava ihtimali üzerinde duruluyor

Zutendaal Belediyesi kamp sorumlusu Bart Verstappen, yapılan kan testlerinde gıda zehirlenmesi ya da içme suyuyla ilgili bir probleme işaret eden herhangi bir sonuca ulaşılmadığını açıkladı.

Çocukların neden rahatsızlandığının henüz kesin olarak belirlenemediğini belirten Verstappen, yüksek sıcaklıkların en güçlü ihtimal olarak değerlendirildiğini söyledi.

Son günlerde bölgede hava sıcaklıklarının önemli ölçüde arttığı belirtilirken, Zutendaal Belediyesi kentteki tüm gençlik kamplarını sıcak havaya karşı uyardı. Yetkililer, etkinliklerin mümkün olduğunca doğrudan güneş altında yapılmaması, çocukların sık sık su molası vermesi ve serinleme imkânlarının artırılması gerektiğini bildirdi.

Acil müdahale planı devreye alındı

Olayın yalnızca Chiro Drongen kampıyla sınırlı kaldığı, Zutendaal’daki diğer kamp alanlarında benzer bir durum yaşanmadığı açıklandı.

Yaz tatili döneminde Zutendaal’daki yaklaşık 10 farklı kamp bölgesinde Belçika içinden ve yurt dışından çok sayıda gençlik kuruluşu faaliyet gösteriyor. Rahatsızlanan çocuk sayısının fazla olması nedeniyle tedbir amaçlı olarak “Önleyici Tıbbi Müdahale Planı” devreye alındı. Bu sayede sağlık ekipleri durumu hızlı ve koordineli şekilde takip etti.

Belediye yetkilisi Verstappen, durumun tamamen kontrol altına alındığını belirterek, “Çocukların biraz dinlenmeye ihtiyacı var ancak ciddi veya endişe verici bir sağlık sorununa işaret eden bir durum bulunmuyor. Herkes yeniden kamp alanına döndü. Sıcak hava koşullarına uygun düzenlemeler yapılarak etkinliklere devam edilecek.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Polis, gurbetçi ailenin karıştığı ölümlü kazayı araştırıyor

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.