Belemtürk Haber Merkezi – Gent şehrinde önümüzdeki haftadan itibaren maske takma zorunluluğu genişletiyor
Belçika’nın Gent şehrinde 7 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren maske takma zorunluluğu genişletiliyor.
Bir üniversite şehri olan Gent şehrinde önümüzdeki haftalarda yaklaşık 80 bin öğrencinin beklendiğini açıklayan şehir yönetimi, koronavirüs salgınının daha fazla yayılma riskini önlemek için önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren öğrenci bölgesini de kapsayacak şekilde maske takma zorunluluğunun genişletileceğini duyurdu.
7 Eylül Pazartesi gününden itibaren Sint-Pietersnieuwstraat – Overpoort ekseninde ve birçok öğrencinin toplandığı bitişik caddelerde dahil olmak üzere maske takmak zorunlu olacak. Şehir yönetimi, öğrencileri şehrin kalabalık yerlerinde açıkça maske takma konusunda uyarı ve çağrıda bulundu.
Gent Belediye Başkanı Mathias De Clercq, “Yeni akademik yılın başlamasını dört gözle bekliyoruz. Şehrimizde koronavirüs salgınının yayılma riksini önlemek için yürürlükte olan tedbirlere kati süretle uymamız ve çok dikkatli olmamız gerekiyor.”
Gent şehrinde 25 Temmuz’dan bu yana alışveriş merkezlerinde ve bazı kalabalık caddelerde maske takmak zorunluluğu uygulanıyor.
İdlibli Muhammed bebek tetkikler için hastaneye götürüldü
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110144 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46447 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44663 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44004 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38583 kez okundu