İstanbul ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Fransa’da yalancı politikacı ödülleri sahiplerini buldu

Fransa’da yalancı politikacı ödülleri sahiplerini buldu
0

BEĞENDİM

Fransa’da Beziers kentinin aşırı sağcı Belediye Başkanı Robert Menard, yılın en yalancı politikacısı seçildi.

Siyasi Bilimler Araştırmacısı Thomas Guenole tarafından 2015’te başlatılan ve Fransa’da politikacıların yalan söylemesini önlemek ve gazetecileri olguları kontrol etmeye yönlendirmek amacıyla verilen “Yalancı Politikacı” ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın Guenole ve sekiz gazeteciden oluşan jürisi büyük ödüle, sığınmacılar ve göç konusundaki “istikrarlı yalanları” nedeniyle Beziers kentinin aşırı sağcı Belediye Başkanı Robert Menard’ı layık gördü.

Menard son olarak, sığınmacıların Beziers’e kabulü konusunda belediye kararıyla referandum yapmak istemiş, mahkeme belediyenin referandum kararını iptal etmişti.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi tarafından desteklenen Menard, kentin dört bir yanına astığı ve üzerinde “İşte geliyorlar” yazan posterlerle mültecilerin Beziers’deki varlığını protesto etmişti.

Menard, gazetecilere yaptığı açıklamada da kentteki okullarda bulunan öğrencilerin yarısının sığınmacı çocuklardan oluştuğunu belirterek “Tolerans sınırımız çoktan aşıldı” demişti.

Robert Menard, daha önce de kentte anaokuluna ve ilkokula giden Müslüman çocukları fişlediğini itiraf etmişti.

İkincilik ödülü eski Başbakan Valls’e

Yarışmada ikincilik ödülü, iktidardaki kaldığı süre boyunca özellikle İş Yasası’nın geçirilmesi konusunda Sosyalist Parti hükümetinin doğrudan yasalaştırma yetkisini kullanması sırasında söylediği yalanlar nedeniyle eski Başbakan Manuel Valls’e verildi.

Jüri özel ödülü ise kariyeri boyunca ve Cumhuriyetçiler Partisinin cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası sırasında söylediği yalanlar nedeniyle eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye gitti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Düşen Uçağın Türk Pilotlarına Atatürk Havalimanı’nda Acı Karşılama

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.