Belemtürk Haber Merkezi – Fransa’nın Pas-de-Calais bölgesindeki Noeux-le-Mines kenti yakınlarında bu sabah bir yüksek hızlı TGV treni, Belçika’dan askeri ekipman taşıyan bir kamyonla çarpıştı.
Olayda, şiddetli çarpışma sonucu tren sürücüsü hayatını kaybederken, iki kişi ağır, yaklaşık on kişi ise hafif yaralandı.

Kaza, bu sabah saat 07:00 dolaylarında gerçekleşti. Dunkirk-Paris hattında seyreden yüksek hızlı tren, Bully-les-Mines yakınlarındaki Mazingarbe’de bulunan bir hemzemin geçitte askeri teçhizat taşıyan bir trenle çarpıştı.

Trende yaklaşık 250 yolcu bulunmaktaydı. La Voix Du Nord gazetesinin aktardığına göre, ellili yaşlarında olan makinist trenin içinde sıkışarak hayatını kaybetti. Olayda kamyon sürücüsü ile birlikte yaklaşık on yolcu da yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumu kritik olarak bildirildi. Tüm yaralılara olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra çevredeki çeşitli hastanelere sevk edildiler.
İstanbul’da İsrail konsolosluğu yakınında yaşanan silahlı saldırıda 3 şüpheli etkisiz hale getirildi
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
13685 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13326 kez okundu
3
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
7827 kez okundu
4
Brüksel Havalimanı’nda para arama köpeği Bella’nın ölümü hissediliyor
7548 kez okundu
5
Gent Dampoort’ta çıkan kavgada 19 yaşındaki genç ağır yaralandı, 45 yaşındaki şüpheli tutuklandı.
7198 kez okundu