BELEMTÜRK HABER MERKEZİ – Fransa’nın Aubagne kentindeki Joseph-Lakanal Ortaokulunda pazartesi günü silahlı saldırı meydana geldi. 14 yaşındaki bir öğrencinin av tüfeğiyle ateş açması sonucu okul müdürü ve bir öğretmen yaralandı. Fransız basınında yer alan haberlere göre olayla ilgili 14 yaşındaki bir erkek öğrenci gözaltına alındı.
Okul müdürü ve öğretmen yaralandı
Saldırıda 53 yaşındaki okul müdürü sağ kalçasından saçmayla yaralanırken, 37 yaşındaki bir öğretmenin de uyluk bölgesinden yaralandığı bildirildi. Öğretmenin, sekerek yön değiştiren bir saçmanın isabet etmesi sonucu yaralandığı belirtildi.
14 yaşındaki şüpheli gözaltında
Olayın ardından ateş açtığı şüphesiyle 14 yaşındaki bir erkek öğrenci gözaltına alındı. Yaralanan okul müdürü ve öğretmenin hayati tehlikesinin bulunmadığı aktarıldı. Yerel basın, saldırıda av tüfeği kullanıldığını bildirdi.
Üçüncü bir kişinin de yaralandığı iddiası
Fransız gazetesi Le Parisien’in haberine göre olayda üçüncü bir kişi de hafif şekilde yaralanmış olabilir. Ancak bu bilgiye ilişkin ayrıntılar henüz netlik kazanmadı.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Belçika’da Afrikalı kadınlar kadın sünneti uygulamasına karşı protesto eylemi düzenledi