Fransa’nın en yüksek idari mahkemesi, maçlar sırasında başörtüsü takma yasağını onadı. Müslüman kadın futbolcular Fransız Futbol Federasyonu’na (FFF) konuyla ilgili dava açmıştı.

Mahkemeden yapılan açıklamada, Danıştay’ın (Conseil d’Etat) “FFF tarafından getirilen yasağın uygun ve orantılı olduğuna” karar verdiği belirtildi.
Açıklamada, “Yönetimi kendilerine emanet edilen kamu hizmetinin düzgün işlemesinden sorumlu olan spor federasyonları, sporcularına müsabakalarda takım halinde tarafsızlık yükümlülüğü getirebilir” denildi.

Futbol dünyasının yönetim organı FIFA, on yıldan uzun bir süre önce kadın futbolcuların başörtüsü takmasına yönelik benzer bir yasağı kaldırdı.
Avrupa’nın en büyük Müslüman azınlıklarından birine ev sahipliği yapan Fransa, Macron’un İslamcılık tehdidi altında olduğunu söylediği “laicité” olarak bilinen laikliğin katı biçimini korumak için tasarlanmış yasaları uygulamaya koydu.
Bazı Müslüman dernekleri ve insan hakları grupları, bu yasaların Müslümanları hedef aldığını, demokratik korumaları ortadan kaldırdığını ve onları suiistimale karşı savunmasız bıraktığını söylüyor.
Brüksel’de evsizlerin sayısı artıyor
1
TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÜVENLİK DUVARI ENGELİ
838419 kez okundu
2
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110119 kez okundu
3
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46406 kez okundu
4
Filenin Sultanları finalde İtalya’ya 3-2 yenilerek dünya ikincisi oldu
44469 kez okundu
5
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44206 kez okundu