Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Türkiye’nin Prag Büyükelçisi olarak görevine başladı.
Bağış, ilk olarak Çekya’nın Pardubice kentindeki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti.

Birinci Dünya Savaşı’nda Galiçya cephesinde şehit düşen Türk askerlerinin anısına yapılan şehitliğe gerçekleştirdiği ziyarette Büyükelçi Bağış’a eşi Beyhan Bağış, Türkiye’nin Prag Askeri Ataşesi Albay Şevket Aktay’ın yanı sıra Türk vatandaşları da eşlik etti.
Ülkedeki üç önemli şehitlikten biri olan Pardubice Türk Şehitliğine çelenk koyan ve saygı duruşunda bulunan Bağış, burada yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz bir zamanlar savaştıkları Rus askerleri ile karşılıklı yatıyor” dedi.

Bağış, şehitlik ziyaretinin ardından, Çekya Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Marketa Sarbochova’ya Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan güven mektubunun örneğini vererek, resmi temaslarına başladı.
İlk diplomatik temas olarak Belçika Büyükelçiliğince düzenlenen Belçika Ulusal Günü’ne katılan Bağış, burada Çekya Başbakanı Andrej Babis ile de görüştü.
Türkiye, EURO 2020 finallerine katılmayı garantiledi.
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110144 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46446 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44649 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44002 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38583 kez okundu