
Belemtürk Haber Merkezi – Salgın koşulları nedeniyle üretimin yavaşlaması küresel bir çip krizine neden oldu. Otomobilden bilgisayara, cep telefonundan buzdolabına günlük hayatımızdaki birçok cihaz mikroçip içeriyor.

Salgın sürecinde artan arz-talep dengesizliği, çip krizini de beraberinde getirdi. Bu nedenle dünyada otomobil satışları azaldı. Otomobil satışları azalınca çip üreten firmalar üretimi azalttılar. Ekonominin tekrar toparlanmaya başlamasıyla, otomobil satışları yeniden artmaya başladı. Fakat çip üreten firmalar siparişleri yetiştirmekte sorun yaşamaya başladı.

Belçika’nın Gent şehrinde Türk işçilerinde yoğun olarak çalıştığı Volvo araba fabrikası da yaşanan çip krizinden payını aldı. Çiplerin teslimatındaki geçikme nedeniyle önümüzdeki hafta hemen hemen üretim yapılmayacak. Bu nedenle 6,500 Volvo çalışanının büyük bir kısmı 5 gün süreyle çalışmayacak.

Gent Volvo araba fabrikanın 28 Haziran’da tekrar üretime başlaması hedefleniyor. Fakat, bunun kesin olmadığının üstü çizilerek, ekonomik kaybın büyüklüğüne göre, fabrikanın bu tarihte açılıp açılmayacağı kesinlik kazanacak.
Teknolojinin her alanında büyük öneme sahip çipler, otomotiv sektöründe, elektronik cihazlar ve ev aletleri gibi diğer sektörleride etkiliyor.

Almanya’da şüpheli 13 polisin Hanau’daki katliamın yaşandığı gece görevde olduğu ortaya çıktı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109980 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46125 kez okundu
3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43579 kez okundu
4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42681 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38335 kez okundu