İstanbul HAFİF YAĞMUR 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Çip krizi Gent Volvo araba fabrikası işçilerini en az bir hafta işsiz bıraktı.

Çip krizi Gent Volvo araba fabrikası işçilerini en az bir hafta işsiz bıraktı.
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Salgın koşulları nedeniyle üretimin yavaşlaması küresel bir çip krizine neden oldu. Otomobilden bilgisayara, cep telefonundan buzdolabına günlük hayatımızdaki birçok cihaz mikroçip içeriyor.

Salgın sürecinde artan arz-talep dengesizliği, çip krizini de beraberinde getirdi. Bu nedenle dünyada otomobil satışları azaldı. Otomobil satışları azalınca çip üreten firmalar üretimi azalttılar. Ekonominin tekrar toparlanmaya başlamasıyla, otomobil satışları yeniden artmaya başladı. Fakat çip üreten firmalar siparişleri yetiştirmekte sorun yaşamaya başladı.

Belçika’nın Gent şehrinde Türk işçilerinde yoğun olarak çalıştığı Volvo araba fabrikası da yaşanan çip krizinden payını aldı. Çiplerin teslimatındaki geçikme nedeniyle önümüzdeki hafta hemen hemen üretim yapılmayacak. Bu nedenle 6,500 Volvo çalışanının büyük bir kısmı 5 gün süreyle çalışmayacak.

Gent Volvo araba fabrikanın 28 Haziran’da tekrar üretime başlaması hedefleniyor. Fakat, bunun kesin olmadığının üstü çizilerek, ekonomik kaybın büyüklüğüne göre, fabrikanın bu tarihte açılıp açılmayacağı kesinlik kazanacak.

Teknolojinin her alanında büyük öneme sahip çipler, otomotiv sektöründe, elektronik cihazlar ve ev aletleri gibi diğer sektörleride etkiliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Almanya’da şüpheli 13 polisin Hanau’daki katliamın yaşandığı gece görevde olduğu ortaya çıktı