Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın Doğu Flaman Bölgesi’ndeki Oudenaarde kentinde bulunan bir et fabrikasında çalışan 25 yaşındaki bir kişinin, fabrikadan binlerce kilo et çalarak bunları Gent’teki kasaplara sattığı iddiasıyla Mayıs 2026’nın başından bu yana tutuklu olduğu ortaya çıktı.
Uzun süredir Oudenaarde’deki bir et fabrikasında çalışan şüphelinin, son aylarda neredeyse her gün fabrikadan büyük miktarlarda et çaldığı öne sürüldü. Çalınan etlerin ise Gent’te faaliyet gösteren çeşitli kasaplara pazarlanarak el altından satışa sunulduğu öne sürülüyor.
Soruşturmada adı geçen işletmeler arasında Bevrijdingslaan’da bir kasabın bulunduğu belirtilirken, soruşturma kapsamında şu ana kadar olaya karıştığı iddia edilen hiçbir kasabın gözaltına alınmadığı bildirildi.
Doğu Flaman Savcılığı olayla ilgili henüz ayrıntılı açıklama yapmadı
Geçtiğimiz hafta sonunda düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüpheli, salı günü hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme, zanlının tutukluluk süresinin en az bir ay daha uzatılmasına karar verdi. Şüphelinin avukatı Ercan Tok, müvekkilinin soruşturmayla tam iş birliği yapacağını söyledi ancak çalınan etin toplam miktarıyla ilgili net bir bilgi vermedi.
Olayın en dikkat çekici yönlerinden biri ise şu ana kadar hiçbir kasabın gözaltına alınmamış olması. Doğu Flaman Savcılığı soruşturmanın sürdüğünü belirtirken, dosyayla ilgili ayrıntılı açıklama yapmaktan kaçındı. Yetkililerin, etlerin dağıtıldığı ağ ve olası diğer bağlantılar üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi.
Hollanda’dan Belçika’ya nefes kesen takip: Üç kişi Maasmechelen’de yakalandı
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
13930 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13546 kez okundu
3
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9246 kez okundu
4
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
8020 kez okundu
5
Brüksel Havalimanı’nda para arama köpeği Bella’nın ölümü hissediliyor
7625 kez okundu