Belemtürk Haber Merkezi – Bulgaristan Cumhurbaşkanı İliyana Yotova, yayınladığı kararname ile erken genel seçim tarihini 19 Nisan olarak belirledi.
Cumhurbaşkanı Yotova, bir başka kararname ile de yeni olağan hükümet kurulana kadar ülkeyi yönetecek geçici kabineyi onayladı. Bu kabinede başbakanlık görevini Andey Gyurov üstlenecek.
Süren siyasi istikrarsızlık nedeniyle Başbakan Gyurov’un hükümeti, Bulgaristan’da son beş yılda göreve gelen 7. geçici hükümet olacak.
Geçici hükümet, mecliste düzenlenen yemin töreninin ardından resmen görevine başladı. Gyurov’un liderliğindeki geçici hükümette, üçü başbakan yardımcısı olmak üzere toplam 20 bakan bulunuyor.
Cumhurbaşkanı İliyana Yotova, milletvekili seçimlerinde kullanılacak seçim bölgelerinin numaralandırılması, adlandırılması ve sınırlarının belirlenmesine yönelik üçüncü bir kararname daha yayımladı.
Brüksel’de giderek daha fazla çocuk okula yürüyerek yada bisikletle gidiyor.
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
14253 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13851 kez okundu
3
Belçikalı gurbetçi Niyazi Karabayır Türkiye’deki evinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu
10231 kez okundu
4
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9485 kez okundu
5
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
8237 kez okundu