Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda 5 kilo 510 gram esrar ile yakalanan bir Türk vatandaşı hakkında tutuklama kararı alındı. Haskovo Bölge Mahkemesi, zanlının kaçma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, en ağır adli tedbiri uygulamayı tercih etti.

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, 42 yaşındaki Safa Tarık Yazıcıoğlu’nun 14 Nisan tarihinde gümrük kapısında gözaltına alındığı ifade edildi. Şüpheli, Sofya’dan İstanbul’a seyahat eden bir otobüste gerçekleştirilen denetim sırasında yakalandı. Bu sırada yapılan aramada, zanlının bel kısmına gizlenmiş üç paket esrar ele geçirildiği belirtildi. Yakalanan uyuşturucunun piyasa değerinin 45 bin avroyu aştığı bildirildi.
Mahkeme, dosyadaki delillerin ciddi suç şüphesi oluşturduğunu ve zanlının kaçma ile yeniden suç işleme riskinin bulunduğunu değerlendirdi. Kararda, şüphelinin yabancı uyruklu olması, Bulgaristan’da sabit bir adresinin bulunmaması ve işlenen suçun yüksek toplumsal tehlike taşıması tutuklama nedenleri arasında sıralandı. Ayrıca, zanlının sabıka kaydının olmamasının bu riskleri tamamen ortadan kaldırmadığı özellikle vurgulandı.

Uyuşturucu madde kaçakçılığı suçunun kesinleşmesi durumunda sanığın 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ve para cezası ile cezalandırılabileceği belirtildi. Ayrıca mahkemenin verdiği tutuklama kararının Filibe İstinaf Mahkemesi’ne itiraz ve temyiz yoluyla açık olduğu kaydedildi.
Belçika’nın Gent şehrinde üç ayda sokağa terk edilmiş 7 bin bisiklet toplandı
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
13745 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13364 kez okundu
3
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
7883 kez okundu
4
Brüksel Havalimanı’nda para arama köpeği Bella’nın ölümü hissediliyor
7562 kez okundu
5
Gent Dampoort’ta çıkan kavgada 19 yaşındaki genç ağır yaralandı, 45 yaşındaki şüpheli tutuklandı.
7217 kez okundu