Yunanistan medyasında çıkan bir habere göre bir Bulgar kadını, yeni doğan bebeğini Yunanistan’da 8 bin avroya sattı.
Gazetenin iddialarına göre, Bulgaristan’da yeni doğan bebek ticareti son 15 yılda sıradan bir endüstri hâline geldi. Özellikle ülkenin gelir seviyesi en düşük Romen azınlığında yaygın olan bu insan kaçakçılığı evlat edinme yasalarının çok zayıf olduğu Yunanistan’da rahatça gerçekleşiyor.
Yunanistan’da yayın yapan Protothema.gr’nin haberine göre, ülkede, bebek satışından elde edilen para, 3 bin 500 avro ile 8 bin avro arasında değişiyor. Burgas, Varna, Aytos, Karnobat, Sliven ve Kazanlak mülteci ve bebek kaçakçılığının yaygın olduğu bölgeler.
Burgas savcılığı 2015 yılında 31 kadının 33 bebeği Yunanistan’a sattığını açıklarken, son beş yılda bebek ticaretinden yalnızca 16 kişi ceza aldı.
AB Polis Teşkilatı Europol’dan ” Avrupa’da Bombalı Araçla Terör Saldırısı Yapılabileceği Uyarısı “
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110144 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46447 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44662 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44004 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38583 kez okundu