Belemtürk Haber Merkezi – Fransız haber ajansı AFP, bugün yaptığı açıklamada, bir emlak anlaşmasıyla bağlantılı dolandırıcılık soruşturması çerçevesinde Brüksel’deki bazı Avrupa Komisyonu binalarında arama yapıldığını belirtti.
Soruşturmanın, binaların satışında olası dolandırıcılık şüphesi üzerinde yoğunlaştığı ifade edilirken, aramaların Avrupa Kamu Savcılığı tarafından gerçekleştirildiği bildiriliyor.
İki anonim kaynak Financial Times’a , soruşturmanın Belçika federal yatırım şirketi SFPIM’e 23 binanın satışı ile ilgili olduğunu söyledi. Bu anlaşmanın 2024 yılındaki değeri yaklaşık 900 milyon Euro idi. O dönemde sorumlu Avrupa Komiseri Avusturyalı Johannes Hahn (Bütçe) idi.
Avrupa Kamu Savcılığı (EPPO), Financial Times’a yalnızca “devam eden bir soruşturmada delil topladığını” doğruladı. “Devam eden süreçleri tehlikeye atmamak için” daha fazla açıklama yapılmadığı aktarıldı.
Belçikalı dalgıç ve sualtı fotoğrafçısı dalış kazasında hayatını kaybetti
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
14261 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13873 kez okundu
3
Belçikalı gurbetçi Niyazi Karabayır Türkiye’deki evinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu
10271 kez okundu
4
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9501 kez okundu
5
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
8245 kez okundu