Belemtürk Haber Merkezi – Brüksel şehir merkezinin güneyinde yer alan Sint-Gillis belediyesi temizlik ekipleri, yasa dışı olarak dökülmüş yaklaşık üç ton çöpü temizledi. Belediye, sorumluların belirlendiğini ve 4.000 €’yu aşan temizlik maliyetlerinden sorumlu tutulacaklarını açıkladı.

Overwinningsstraat ile Jasparlaan’ın köşesi son zamanlarda adeta bir çöplüğe dönüşmüştü. Sokağın köşesi mobilyalar, elektrikli ev aletleri ve çeşitli atıklarla tamamen dolmuştu. Belediye, 2,9 tonluk atığın kaldırılması için dokuz kişilik bir ekip görevlendirdi.
Saint-Gilles Belediyesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, faillerin belirlendiğini ve operasyonun masraflarını karşılamak zorunda kalacaklarını duyurdu.

Toplam tutarın 4.270,71 € olduğu belirtildi. Ayrıca belediye, büyük hacimli atık toplama hizmetinin (0800/97.613) nolu telefondan veya e-posta (proprete@stgilles.brussels) yoluyla yapılan basit bir talep üzerine ücretsiz sunulduğunu hatırlattı.
Fransa’da 14 yaşındaki bir öğrenci 60 yaşındaki bir öğretmeni bıçakladı
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
12608 kez okundu
2
Brüksel Havalimanı’nda para arama köpeği Bella’nın ölümü hissediliyor
7490 kez okundu
3
Gent Dampoort’ta çıkan kavgada 19 yaşındaki genç ağır yaralandı, 45 yaşındaki şüpheli tutuklandı.
6985 kez okundu
4
Belçika Federal Demiryolu Polisi (SPC), 17 yıl hapis yatan ve 13 yıldır firarda olan adamı yakaladı
5593 kez okundu
5
Belçika’da dul aylığı sisteminde tarihi dönüşüm: Ömür boyu maaş dönemi kapanıyor
5429 kez okundu