Brüksel’de, yüzlerce kişi, ABD Başkanı Trump’ın 7 İslam ülkesinin vatandaşlarına getirdiği vize yasağına karşı gösteri düzenledi.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de, ABD Başkanı Donald Trump’ın 7 İslam ülkesinin vatandaşlarına getirdiği vize yasağı protesto edildi.
AB Komisyonu, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) gibi önemli Avrupa Birliği (AB) kurumlarına ev sahipliği yapan Brüksel’de, ABD Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, 7 İslam ülkesinin vatandaşlarına getirdiği vize yasağı nedeniyle ABD Başkanı Trump aleyhinde slogan attı, dövizler açtı.
Belçika polisi, yaklaşık 2 saat süren protesto nedeniyle çevrede güvenlik tedbirleri aldı.
Trump’ın politikalarını eleştiren gruptakiler, çeşitli talepler içeren bir bildiri okudu. Bildiride, Belçika topraklarında yaşayan ve Trump’ın söz konusu kararında yer alan 7 ülke vatandaşı Müslümanların sınır dışı edilmeyeceğine dikkat çekildi, yasak devam ettiği sürece Trump’ın Belçika’ya gelmemesi istendi.
ABD Başkanı Trump’ın Brüksel’e mayıs sonunda düzenlenecek NATO zirvesi için gelmesi bekleniyor. Bu esnasında Brüksel’de büyük bir Trump karşıtı gösteri düzenleneceği tahmin ediliyor.
Gent’in Turkish Lady’leri Yardım Gecesinde Salona Sığmadı ( Görüntülü )
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109990 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46141 kez okundu
3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43614 kez okundu
4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42769 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38354 kez okundu