İstanbul KAPALI 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
topdesign1meubelen

Brüksel’de Hulusi Akar’dan Birlik ve Beraberlik Mesajı

Brüksel’de Hulusi Akar’dan Birlik ve Beraberlik Mesajı
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı, milletvekili ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Değişimi Kucaklamak, Yarını Güvence Altına Almak, Dönüşen Güvenlik Ortamında Türkiye ve NATO” başlıklı panele katılmak üzere Brüksel’e geldi.

Belçika ziyareti kapsamında kısa adı UID olan Uluslararası Demokratlar Birliği tarafından düzenlenen vatandaş buluşması programına da katılan Akar, Brüksel’de Türk vatandaşlarla bir araya geldi. Dün akşam saat 20.30’da gerçekleştirilen programda Akar’ı, UID Belçika Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılanan Akar, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunarak, vatandaşların sorularını yanıtladı.

Hulusi Akar’a, program kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Görkem Barış Tantekin’de eşlik etti.

Program, Belçika UID Başkanı Yusuf Taşpınar’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile salonda bulunan davetlilere hitaben yaptığı selamlama ve hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. Taşpınar, konuşmasında programın önemine dikkat çekerek katılımcıları selamladı.

Konuşmasında dünyadaki küresel gelişmelere dikkat çeken Akar, güçlü devletler arasındaki rekabetin giderek arttığını belirterek, Türkiye’nin dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek zorunda olduğunu vurguladı.

Yurt dışında yaşayan Türklere seslenen Akar, “Nerede yaşarsanız yaşayın Türkiye’yi takip etmek zorundasınız” diyerek vatandaşların Türkiye ile bağlarını koparmamaları gerektiğini söyledi. Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda büyük ilerleme kaydettiğini ifade eden Akar, bu gelişmelerin sağlam temeller üzerine kurulduğunu dile getirdi.

Savunma sanayisinde üniversiteler, iş insanları, vakıflar ve özel şirketlerin önemli görev üstlendiğini belirten Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı reformlarla sistemin önünün açıldığını söyledi. Mehmetçiğin ihtiyaçlarının büyük bölümünün artık yerli ve milli imkanlarla karşılandığını ifade eden Akar, Türkiye’nin savunma sanayindeki kararlılığının dünya tarafından da görüldüğünü belirtti.

Konuşmasında adalet, istikrar ve özgürlük ilişkisine dikkat çeken Akar, “Önce adalet gelir. Adaletin getirdiği istikrar, istikrarın getirdiği özgürlük vardır” dedi. Geçmişle kavga etmek yerine tarihten ders çıkarılması gerektiğini söyleyen Akar, genç nesillere tarih bilincinin aktarılmasının önemine vurgu yaptı.

Özellikle eğitim konusuna dikkat çeken Akar, çocuklara küçük yaşlardan itibaren tarih, milli değerler, dil, kültür ve manevi değerlerin öğretilmesi gerektiğini ifade etti. Gençlerin cesaretlendirilmesi gerektiğini belirten Akar, “Korkmayın, yaptığınız işin en iyisini yapın” mesajını verdi.

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Akar, “Bu memleket bizim, bu bayrak bizim, bu tarih bizim” ifadelerini kullandı. Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşların Türkiye’ye, Ankara’ya ve Cumhurbaşkanına sahip çıkması gerektiğini dile getiren Akar, gençlerin yanlış yönlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

Bölgesel gelişmelere de değinen Akar, Türkiye’nin Suriye’de güvenlik koridoruna izin vermediğini ifade ederek Kıbrıs ve Azerbaycan konusunda da Türkiye’nin haklarını korumaya devam edeceğini belirtti. Gazze’de yaşanan olaylara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Akar, sivillere yönelik katliamlara karşı olduklarını ve adaletten yana tavır sergilediklerini söyledi.

Türkiye’nin uluslararası arenada daha güçlü bir konuma geldiğini ifade eden Akar, Teknofest çalışmalarına da değinerek gençlerin teknoloji ve üretim alanlarında daha aktif olması gerektiğini belirtti.

Konuşmasının sonunda birlik ve dayanışma mesajı veren Akar, “Esas olan birlik ve beraberliktir. Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Program sonunda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Hulusi Akar, salonda bulunan davetlilerle tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi. Samimi sohbetlerin de gerçekleştiği buluşmada Akar’a sevgi gösterilerinde bulunulurken, toplu fotoğraf çekimlerinin tamamlanmasının ardından program sona erdi. Hulusi Akar daha sonra dinlenmek üzere salondan ayrıldı.

HABER FOTOĞRAFLARI

DİĞER FOTOĞRAFLAR YAYINA HAZIRLANIYOR.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Brüksel’de büyük skandal: Polisin el koyduğu 6 bin gülme gazı tüpü kayboldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.