Belemtürk Haber Merkezi – Brüksel İş Bulma Kurumu Actiris, genç işsizlik sayısı geçen yılın Temmuz ayına göre, %12,8 artış gösterdiğini açıkladı.

İş bulma kurumu Actiris çalışanı Jan Gats, Flaman Radyosunda konuyla ilgili yaptığı konuşmasında, Brüksel’de 25 yaş altı yetişkin işsiz genç sayısının 8 bin 73 sayısına ulaştığını ifade etti.

Jan Gats, 2022’ye göre bu yaş grubu için görülen işsizlik oranlarının yüksek enflasyon ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali gibi küresel faktörler nedeniyle yaşandığını söyleyerek, “kriz zamanlarında deneyimsiz gençlerin iş bulmaları daha da zorlaşıyor.” dedi.

Sözlerine devam eden İş bulma kurumu Actiris çalışanı Jan Gats,” iş bulmanın en iyi yatırımı Hollandaca ve Fransızca dillerini konuşmaktan geçiyor. Her iki dili konuşabilen gençler işverenler tarafından daha çok tercih ediliyor.” dedi.
Eskişehir merkezli operasyonda 25 vatandaşı dolandıran 1’i kadın 5 şüpheli yakalandı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110143 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46443 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44625 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44001 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38581 kez okundu