Brüksel Merkez Tren İstasyonunda bombalı saldırı gerçekleştiren saldırganın 36 yaşında Fas uyruklu Oussama Zariouh olduğu açıklandı.
Brüksel’in en yoğun istasyonu olan Brüksel Central tren istasyonunda meydana gelen bombalı saldırının detayları hakkında bilgi veren Federal savcılık, saldırganın 20:39’da bomba düzenekli valiz ile Brüksel Merkez Tren İstasyonuna giriş yaptığını, saat 20:44’ de seyehat etmek için bir turist grubunun yakınlarında bombanın patladığını fakat şans eseri ölen yada yaralanın olmadığını söyledi.
Patlama sonrası peron çıkışına doğru yürüyen saldırgan, “Allahu Ekber” diye bağırmaya başladı ve burada üzerinde canlı bomba yeleği şüphesiyle askerler tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.
Federal savcılık yaptığı açıklamada, saldırgan üzerinde yapılan incelemeler neticesinde, üzerinde canlı bomba yeleği, silah yada patlayıcı hiç bir şey bulunmadığı ifadelerine yer verdi.
Sint-Jans Louis Mettewielaan sokaktaki evinde yapılan araştırmalarda, saldırganın bombayı evinde yaptığının belirlendiğini açıklayan Federal Savcılık, arama yapılan evde bomba yapımında kullanılan malzemeler ve kimyasal malzemelerle birlikte, İŞİD terör örgütüne ait bir çok dökümanın ele geçirildiğini belirterek, valize yerleştirilen bombanın küçük tüp içine çivi düzeneği ile yapıldığının belirlendiğini söyledi.
Eşinden ayrıldıktan sonra yanlız yaşadığı belirtilen saldırganın, polis kayıtlarında terör örgütleriyle alakalı bir kaydının bulunmadığı fakat uyuşturucudan sabıkalı olduğu açıklanırken, saldırıyı tek başına gerçekleştirdiği bilgisine yer verildi.
AB Komisyonu, Mültecileri Sığınmacı ve Göçmenleri Eğitim, Yetenek ve Kabiliyetlerine Göre Ayrıştıracak İnternet Uygulamasını Başlattı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109990 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46141 kez okundu
3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43614 kez okundu
4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42774 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38356 kez okundu