Belemtürk Haber Merkezi – Brussels Havayolları’na ait bir yolcu uçağı, Zaventem Havalimanı’ndan kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra yıldırım çarpmasına maruz kaldı. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye doğru ilerleyen uçak, olayın ardından derhal Brüksel Havalimanı’na dönüş yaptı. Havayolu yetkilileri, yaşanan durumun yolcular için herhangi bir tehlike oluşturmadığını belirtti.
Uçakta 176 yolcu ile 6 mürettebat bulunuyordu. Brussels Airlines sözcüsü Nico Cardone, “Uçaklarımız bu tür durumlara dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle güvenlik hiçbir an tehlikeye girmedi. Ancak tedbir amacıyla uçak teknik inceleme için yeniden Zaventem’e döndü” açıklamasında bulundu.
Cardone ayrıca, yolcuların başka bir uçakla yolculuklarına devam ettiğini ve teknik kontrolün ardından uçağın yeniden hizmete alındığını belirtti. Yolcuların Budapeşte’ye yaklaşık 2 saat 30 dakikalık gecikmeyle ulaştığı ifade edildi.
Yıldırım isabet eden uçakta bulunan Dirk Staelens isimli yolcu ise, olay sırasında panik yaşanmadığını söyledi. Olaydan yaklaşık 15 dakika sonra pilot, uçağa yıldırım çarptığını ve güvenlik amacıyla teknik kontrol için Zaventem’e dönüleceğini anons etti” dedi.
Staelens’e göre süreç oldukça sorunsuz ilerledi. “İniş yaptıktan sonra hemen başka bir kapıya yönlendirildik ve bizi bekleyen başka bir uçağa geçtik. Aynı gün Budapeşte’ye ulaşabileceğimizi düşünmüyorduk” ifadelerini kullandı.
Fransa’da Dehşet: Anne ve 3 çocuğu 13. kattan düşerek hayatını kaybetti
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
13855 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13458 kez okundu
3
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
7968 kez okundu
4
Brüksel Havalimanı’nda para arama köpeği Bella’nın ölümü hissediliyor
7602 kez okundu
5
Gent Dampoort’ta çıkan kavgada 19 yaşındaki genç ağır yaralandı, 45 yaşındaki şüpheli tutuklandı.
7309 kez okundu