BELEMTÜRK HABER MERKEZİ – Brüksel Bölge Hükûmeti, hafta sonu süren görüşmelerin ardından 2027 bütçesi üzerinde anlaşmaya vardı. Hükûmet, 2027 sonunda bütçe açığını 719 milyon avroya düşürmeyi ve 2029’da bütçe dengesine ulaşmayı hedefliyor.
Bütçe kapsamında STIB/MIVB’nin standart tek kullanımlık bileti 10 sent zamlanarak 2,50 avroya çıkarılacak. İndirimli toplu taşıma tarifelerinde ise değişiklik yapılmayacak.
Sosyal konut ve mevcut kira yardımları da korunacak. Sosyal konut şirketlerine yönelik dayanışma ödeneği reformunun ertelenmesi için ek kaynak ayrılacak.
Konutların enerji verimliliğini artıracak tadilatlar için daha önce açıklanan 66 milyon avroluk kaynak da bütçeye dahil edildi. Bu fon, enerji tasarrufu sağlayan renovasyonlarda sıfır faizli kredi verilmesi için kullanılacak.
Bütçe görüşmeleri sırasında koalisyon ortakları arasında özellikle toplu taşıma harcamaları konusunda anlaşmazlıklar yaşansa da yedi ortak pazar akşamı temel başlıklarda uzlaşmaya vardı.
Brüksel hükûmetinin bütçe ayrıntılarını pazartesi günü Başbakan Boris Dilliès’in parlamentoda yapacağı konuşmada açıklaması bekleniyor.
Belçika’da izinsiz işletilen bakım merkezi kapatıldı
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
14263 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13886 kez okundu
3
Belçikalı gurbetçi Niyazi Karabayır Türkiye’deki evinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu
10298 kez okundu
4
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9507 kez okundu
5
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
8261 kez okundu