BM Güvenlik Konseyi, Halep’te sivillere yönelik saldırılar üzerine acil olarak toplanma kararı aldı.
BM’den yapılan açıklamada, toplantının bugün saat 11.00’de (TSİ 18.00) yapılacağı ve basına açık olacağı duyuruldu.
Toplantı talebinin ABD, Fransa ve İngiltere’den geldiği öğrenildi.
BM Genel Kurulu genel görüşmeleri kapsamında Güvenlik Konseyi 21 Eylül Çarşamba günü toplanmış, toplantıda ABD ve Rusya dışişleri bakanları birbirlerini suçlamış, ancak somut bir gelişme yaşanmamıştı.
New York’ta bu hafta içinde Uluslararası Suriye Destek Grubu üyeleri de 2 kez toplanmış, ancak çatışmaların durması anlaşmasının sürdürülmesi için bir karar alınamamıştı.
Suriye’de Beşşar Esed rejimi ve Rus ordusunun 19 Eylül’den itibaren sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 323 sivilin öldüğü, bin 334 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.
SEZONUN İLK DERBİSİNDE BERABERLİK
1
TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÜVENLİK DUVARI ENGELİ
838966 kez okundu
2
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110197 kez okundu
3
Filenin Sultanları finalde İtalya’ya 3-2 yenilerek dünya ikincisi oldu
58585 kez okundu
4
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46508 kez okundu
5
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
45284 kez okundu