Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın Gent şehrinde son 1 hafta içinde koronavirüs enfeksiyon sayılarında %70 oranında artış görüldüğü ve yeni vakaların çoğunun mutosyonlu ilgiliz versiyonu olduğu, enfeksiyonların genellikle iş veya okul yoluyla bulaştığına dikkat çekildi.

Pratisyen doktor Veerle Piessens, Gent şehrinde yaşanan büyük artışın, daha hızlı bulaşıcı özelliği olan mutosyonlu ilgiliz versiyonu gerçeğinden kaynaklandığını söyleyerek, herkesi kurallara daha dikkatli uymaları konusunda uyardı ve sendrom belirtileri gösteren herkesin vakit kaybetmeden doktora gitmelerini istedi.
Gent Bld. Bşk.Yrd. Rudy Coddens (SP.A), “Vaka artışını yakından takip ediyoruz. Her şeyi uzmanlarla tartışıyoruz ve uygun önlemleri almak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Rakamların hızla artması iyi bir haber değil. Her şeyden önce bu, insanların tetikte olması gerektiği ve virüsü henüz yenmediğimiz anlamına geliyor. ” dedi.

Sözlerine devam eden Coddens, ” Koronavirüs tedbir ve kısıtlamarını takip etmek için polis kontrol noktaları uluşturuldu ve sokak devriyeleri gözle görülür şekilde artırıldı. Ama bu önlemler yeterli değil. Herkesin sorumluluk alması ve kurallara uyması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
AB liderleri, salgın önlemlerini ve aşıları tartışacak
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110197 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46508 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
45275 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44102 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38625 kez okundu