Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın Gent şehrinde polis ekipleri, Antwerpsesteenweg’deki bir gece bakkalında 1.357 adet kaçak elektronik sigara ele geçirdi. Bu olayın ardından Gent Belediye Başkan Vekili Hafsa El-Bazioui (Yeşiller Partisi), söz konusu gece bakkalını bir aylık süreyle kapatma kararı aldı.
31 Mart Salı günü, Antwerpsesteenweg’de bir gece dükkanında Halk Sağlığı Federal Polisi ve yerel polisin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir denetim sırasında 1.357 adet yasa dışı tek kullanımlık elektronik sigara, 158 adet yasa dışı nikotin poşeti ve üç büyük torba yasaklı kozmetik ürün ele geçirildi.
Ele geçirilen bu elektronik sigaraların çoğunlukla zararlı maddeler içerdiği ve Belçika mevzuatına uygun olmadığı belirtiliyor. Bu sebeple Halk Sağlığı Federal Polisi (FPS), düzenli olarak denetimler gerçekleştiriyor.
Belediye başkanlığı kararnamesinde, yasadışı tek kullanımlık elektronik sigaraların, nikotin poşetlerinin ve son kullanma tarihi geçmiş ya da yasaklı madde içeren kozmetik ürünlerin halk sağlığı açısından ciddi risk taşıdığı açıkca belirtiliyor.. Bu sebeple, gece dükkanının idari bir önlem olarak kapatıldığı açıklandı.
Fırçanın Dilinden Filistin” Sergisi Açıldı
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
14079 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13697 kez okundu
3
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9388 kez okundu
4
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
8103 kez okundu
5
Belçika Anvers Mahkemesi, Emirdağlı Cafer Çardak’ın katiline müebbet hapis cezası verdi
7993 kez okundu