İstanbul HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Belçika’nın Gent şehrinde bir barda alkol bağımlısı olan babuna ötenazi yapıldı

Belçika’nın Gent şehrinde bir barda alkol bağımlısı olan babuna ötenazi yapıldı
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Gent şehrindeki bir barda eğlence için kullanılan ve yaptığı numaralar karşılığında bira ödülü verilerek alkol bağımlısı haline getirilen ‘Robert’ adındaki babun, sonunda bir hayvan barınağına yerleştirilmişti.

Barınak, Robert’ı istismara uğramış diğer yedi babunla birlikte kabul etti. Her bir hayvan, kendine özgü bir istismar ve yasa dışı muamele hikayesine sahip.

Haziran ayında De Zonnegloed yaban hayatı parkına sekiz yeşil babun getirildi. Bu maymunlar, yasadışı ticaret yoluyla özel kişilerin eline geçmişti. Her biri kendine özgü bir geçmişe sahipti, hatta İspanya’daki bir çöplükte bulunan bir tanesi de bu grup içerisindeydi. Babunlar sürü halinde yaşayan hayvanlar olduğundan, barınağın aynı anda birden fazla maymunu kabul edebilmesi büyük bir önem taşıyordu.

Robert isimli babun ciddi bir istismara maruz kalmıştı. Hayvan bakıcısı Nina Vanacker, “Gent’teki bir kafede eğlence amaçlı tutuluyordu. Gösteri yaptıktan sonra ödül olarak ona bira ya da diğer alkollü içecekler veriliyordu. Bu durum, Robert’ın alkol bağımlılığı geliştirmesine yol açtı. Bu tarz uygulamalara nadiren rastlansa da maalesef hâlâ devam ediyor,” ifadelerini kullandı.

Bir başka babun, Eylül ayında kör oldu. “Baştan ona bir şans daha tanımaya karar verdik çünkü görme engelli maymunlar bile mutlu bir yaşam sürebilir. Ancak durumu hızla kötüleşti; sürekli kafasını yerlere çarpıyor ve sebepsiz yere kendi etrafında dönüyordu. Durum böyle olunca onu uyutma kararı almak zorunda kaldık.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Almanya’da bir erkek hemşire, çalışma saatlerinde rahat edebilmek için 10 hastayı öldürdü

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.