Belemtürk Haber Merkezi – Saraybosna savaşı sırasında zenginlerin, “İnsan Safarisi” adı altında para karşılığında müslüman avına çıktıları iddia ediliyor.

Zengin keskin nişancıların çocukları vurmaları halinde ekstra ücret ödedikleri, yaşlıları vurmanın ise ücretsiz olduğu iğrenç ve utanç verici korkunç iddialar araştırılıyor.
Milano Cumhuriyet Başsavcılığı, bu zengin İtalyan vatandaşların 1992-1996 savaşı sırasında Saraybosna yakınlarındaki dağlarda “Saraybosna Safarisi” diye anılan “insan safarilerine” çıkıp çıkmadıklarını araştırıyor.

Dört yıl süren Saraybosna kuşatması sırasında 11 bin kişi hayatını kaybetti. Saraybosna, Ratko Mladiç liderliğindeki Sırp güçleri tarafından kuşatıldı. Savaş, Sırpların Srebrenitsa’da Bosnalı Müslümanlara yönelik uyguladığı soykırımla ve Avrupanın buna sessiz kalmasıyla hatırlanırken, İnsanlık tarihinin gördüğü en iğrenç olaylardan biri daha ortaya çıktı.
Gazeteci – Yazar Ezio Gavazzeni, keskin cani nişancılar hakkında ciddi tanıklıklar topladı ve bunları, Saraybosna eski belediye başkanının hazırladığı tutanakla birlikte İtalyan Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Savcılık, olaya karışan İtalyanların kimliğini tespit etmek amacıyla, zalimce ve aşağılık sebeplerle ağırlaştırılmış kasten adam öldürme suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Gazetecinin, “Saraybosna Safarisine” karışan birkaç İtalyan’ı tespit ettiği bildirildi. Bu kişiler önümüzdeki haftalarda Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorgulanacak.
Bu zengin caniler, Sırp askerlerine ait siperlerden ateş ederek sivil müslümanları ölderebilmek için Sırp askerlerine 80 bin ila 100 bin Euro arasında bir meblağ ödedikleri iddia ediliyor. Ayrıca, çocukları öldürmek için Sırp askerlerine ek ücret ödedikleri, yaşlıları vurmanın ise ücretsiz olduğu iddia ediliyor.
İtalyan Il Giornale gazetesine göre, en az yüz zengin İtalyan olaya karışmışken, Belçika, ABD, Kanada, Rusya, Fransa ve Almanya’dan da insan avına katılanlar olduğu söyleniyor.

Yıllar önce bu keskin nişancılardan, Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (ICC) Ratko Mladiç’e karşı açılan davada bahsedilmişti. Bu davadaki tanıklardan birisi, kıyafetlerinden ve silahlarından zengin turistler olduklarını tahmin ettiği birkaç kişi gördüğünü anlatmıştı.
Bosna savaşında işlenen soykırım utancını üzerinden atamayan Avrupa’nın, bu utancın altından nasıl kalkacağı merak ediliyor.
Haber : Abdulkadir Çetin / Belemtürk
Gent belediye meclisi gönüllü bakıcılık yapanlara ücretsiz park izni hakkı verecek
AVRUPA
Belçika’nın Zaventem yerleşim bölgesinde bir apartman dairesinde yasadışı bir morg keşfedildi
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
13191 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
12950 kez okundu
3
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
7622 kez okundu
4
Brüksel Havalimanı’nda para arama köpeği Bella’nın ölümü hissediliyor
7523 kez okundu
5
Gent Dampoort’ta çıkan kavgada 19 yaşındaki genç ağır yaralandı, 45 yaşındaki şüpheli tutuklandı.
7105 kez okundu