İstanbul PARÇALI BULUTLU 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Belçikalı öğrenciler ilk roketlerini fırlattı

Belçikalı öğrenciler ilk roketlerini fırlattı
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın çeşitli üniversitelerinden oluşan bir ekip ilk kez kendi tasarladıkları roketi fırlattı.

Geçen hafta Be-Rocket öğrenci ekibi, bir yıldır üzerinde çalıştıkları roketin ilk test uçuşu Elsenborn askeri sahasında gerçekleştirildi. ‘İniş sırasında, iki paraşütten sadece biri açıldığı için roket sert bir iniş yaparak biraz hasar aldı.

Be-Rocket öğrenci ekibi, gelecek sene 3 kilometre yüksekliğe ulaşabilen yeni bir roket fırlatmak istiyor. Proje koordinatörü ve mühendislik profesörü Aurélie Bellemans (VUB), “Fırlatmanın başarılı gerçekleşmesi ve roketimizin patlamadığı için çok mutluyuz.Roketimiz yaklaşık 2 metre büyüklüğünde ve daha önce planlandığı gibi katı yakıtla 1,5 kilometre yüksekliğe uçtu. Aynı zamanda kendi fırlatma platformumuz da test ettik” sözlerine yer verdi.

Bir sonraki adımın, Avrupa roket yarışması olan EuRoC’ye katılmak olduğunu söyleyen Bellemans, o yarışma için 3 ya da 9 kilometre yüksekliğe çıkacak bir roket üzerinde çalışıyoruz. Roketimiz şu anda satın alınan motorla uçuyor ama yeni roket motorunu öğrenciler kendileri tasarlayacak. Gelecek yıl ilk test uçuşunu yapacağız.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Gent şehrinde ölen bebeğin anne ve babasının tutukluk süresi uzatıldı

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.