İstanbul AÇIK 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
topdesign1meubelen
  • BelemTürkTv
  • Dünya
  • Belçika
  • Belçika’dan İsrail’e yasa dışı yollarla gönderilmek istenen kaçak askeri teçhizata el konuldu

Belçika’dan İsrail’e yasa dışı yollarla gönderilmek istenen kaçak askeri teçhizata el konuldu

Belçika’dan İsrail’e yasa dışı yollarla gönderilmek istenen kaçak askeri teçhizata el konuldu
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın Liege şehrinde düzenlenen bir operasyonda, İsrail’e yasa dışı yollarla gönderilmek üzere hazırlanan 33 kargo biriminde savaş uçağı parçaları ve farklı türde askeri ekipman ele geçirildi. Operasyon, bir sivil toplum kuruluşunun ihbarı üzerine gerçekleştirildi.

Belçika’nın Valon bölgesindeki Liege şehrinde faaliyet gösteren bir Belçika-İsrail ortaklığı kargo şirketinin yasa dışı askeri malzeme transferi yapacağına dair bir ihbar alındı. Bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, Liege Havalimanı’nda bir operasyon düzenledi. Operasyon sırasında, gümrük birimlerine beyan edilmemiş askeri teçhizat tespit edilerek bu malzemelere el konuldu.

Söz konusu olay, Belçika’nın Flaman bölgesinde faaliyet gösteren Vredesactie isimli bir sivil toplum kuruluşu (STK) tarafından yapılan ihbar sonucunda ortaya çıktı.

Belçika medyasındaki haberlere göre, düzenlenen baskında 33 kargo biriminde savaş uçağı parçaları, lazer ve hedef tespit cihazları ile atış kontrolü sağlayan özel ekipmanların ele geçirildiği belirtildi.

Flaman bir sivil toplum kuruluşunun üyesi olan Hans Lammerant, ihbarın kendileri tarafından yapıldığını ve benzer şekilde daha önce 17 kez yasadışı askeri malzeme transferinin gerçekleştirildiğini bildiklerini ifade etti.

Belçika makamları olaya karışanlar hakkında soruşturma başlattı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Hollanda’da bir kargo paketinden çıkan oyuncak ayının içinden tam 50 bin euro çıktı

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.