İstanbul HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Belçika’da yeni normalleşme kararları 1 Eylül tarihine ertelendi.

Belçika’da yeni normalleşme kararları 1 Eylül tarihine  ertelendi.
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’da son haftalarda artan koronavirüs vaka sayıları nedeniyle geçtiğimiz hafta 19 Temmuz Pazar günü Federal Bölge Komitelerini olağan üstü toplayan Belçika Başbakanı Sophie Wilmes, bugün Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi ve Danışma Komitesi ile yaptığı toplantı sonrası bir basın açıklaması yaparak, yeni koronavirüs normalleşme önlemlerinin 1 Eylül tarihine ertelendiğini duyurdu.

Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi’nin aldığı yeni kararlar

1- Restoran ve Cafelerde oturduğunuz masayı ne sebeble olursa olsun terk ettiğiniz anda maske takmak zorundasınız. ( Tuvalete girmek yada hesap ödemek için kaltığınız zaman vb.). Bir masada 4 yada 6 kişi oturuyorsanız, sadece 1 kişinin bilgilerini vermesi yeterli olacak.

2- Ülkedeki horeca işletme sahipleri müşterilerinin gizlilik esasına bağlı olarak e-mail ve telefon numarası gibi kişisel kayıtlarını tutmak zorunda. Fakat 14 gün sonra bu kişişel bilgilerin silinmesi gerekiyor. Bu tür bilgilerin toplanması için kullanılacak kayıt formları Cumartesi gününe kadar hazırlanacak.

3- Gece bakkalları saat 22.00’da kapanacak.

4- Belediyeler sokağa çıkma yasağı ve sokakta maske takma zorunluluğu ile alakalı karar alabilecek. Yada tedbirlerde yumuşama kararı alabilecekler.

5- Maske takmak artık her yerde zorunludur. Cumartesi gününden itibaren sokak da maske takmak zorundasınız.

6- Gevşetilmesi düşünülen kültürel, spor ve diğer etkinliklerin yeni tedbir ve kuralları 1 Eylül’e kadar ertelendi.

7- Halka açık pazar yerleri, yoğun alışveriş caddeleri, bit pazarları ve kamu alanlarında maske takmak zorunludur.

İzine gidenler İçin neler uygulanacak

Türkiye’den ve Avrupa ülkeleri dışından Belçika’ya dönenler karantina kurallarına uymadıkları zaman, 4 bin euroya varan para cezası ve 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılacak.

  • Türkiye’den Belçika’ya dönenler karantina da kalacaklarına dair bir kağıt imzalıyor, hemen ev doktoruna yada bir sağlık kuruluşuna giderek, korona testi yapmanız gerekiyor. ilk test negatif çıkarsa, 5 gün sonra bir test daha yaptırıyorsunuz. İkinci test de negatif çıkarsa karantina süresi bitmiş oluyor.
  • Türkiye’den dönüşte, ev doktoru yada bir sağlık kuruluşunda yaptırdığınız test sonucu pozitif çıkarsa, karantina da kalarak 2 hafta sonra tekrar test yaptırmanız gerekiyor. Test sonucu yine pozitif çıkarsa karantina süresi uzayacak. Karantina test sonucu 2 defa negatif çıkana kadar karantina devam ediyor.
  • Türkiye’den alacağınız korona test belgesi Belçika’da kesinlikle geçerli değildir.
  • Yurtdışından gelenler, kimlerle ve hangi ülkeye gittiklerini, Belçika’ya geri donüşten 48 saat önce elektronik bir form doldurarak beyan etmek zorundalar.
  • Test zorunluluğu 16 ve üstü yaş gurubu için geçerlidir.

Avrupa Birliği dışındaki ülkelerde tatil yaptıktan sonra geri dönen herkes, ister araba, uçak, tekne veya trenle seyahat edin, ister kırmızı, turuncu yada yeşil kod taşıyan bir ülkeden gelin mutlaka test yaptırıp karantina da kalmanız gerekiyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Belçika havaalanında yangın

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.