Belçika’nın Anvers şehrinde 2018 nisan ayında kurulan Democratisch Solidair Appèl (D-SA ) (Demokratik Dayanışma Çağrısı) partisi basına tanıtıldı.
Kurucu üyelerden Yeliz Çıtak, Demokratik Dayanışma Çağrısı (D-SA ) partisinin vatandaşların fikirlerini önemseyen ve gelecekteki projelerin hayata geçirilmesi üzerine kurulan bir parti olduğunu açıklayarak, “en önemli farkındalığımız merkez partisi olmamızdır. Son yıllarda Belçika’daki sağ ve sol partilerin birbiriyle çatışmaları ve sanki tüm bu partilerin altarnatifleri yokmuş gibi yansıtılması nedeniyle, bunun böyle olmadığını göstermek için Solidair Appèl (D-SA ) (Demokratik Dayanışma Çağrısı) partisini halkımıza üçüncü bir seçenek olarak sunuyoruz.
Parti olarak gelecek dönemde çalışmak istediğimiz alanlardan bir kaçtanesini açıklamak isterim.

Okullarda ve kamu hizmetlerinde başörtü yasağını kaldırmak, sosyal alanlarda çeşitliliği artırmak istiyoruz. Örnek olarak polis memurları’nın ve komiserlerin farklı ırklardan olmaları ve aynı zamanda Anvers topluluğun bir yansıtması olmasına çaba harcayacağız. Uyuşturucuya maruz kalan gençlerimizi ve ailelerini de yakından takip ve yardım eli uzatmak da görevlerimizden biri olacaktır.
Parti’nin ilk 5 adaylarını açıklıyoruz. Diğerlerini ilerdeki etaplarda sizlere açıklıyacağız.
1. Morad Ramachi (28 yaşında, Eğitim: Ekonomi, doğum yeri Anvers, mesleği; girişimci, Faslı)
2. Meryem Sarıkavak (27 yaşında, Eğitim: Ekonomi, doğum yeri Anvers, mesleği; iş danışmanı, Türk)
3. Ali Acer (36 yaşında, Eğitim: hukuk fakültesi, doğum yeri Anvers, mesleği; Avukat, evli, 2 çocuk babası,Türk)
4. Yeliz Çıtak (31 yaşında, Eğitim ve meslek: lise öğretmeni, doğum yeri Anvers/Wilrijk, evli, 2 çocuk annesi, Türk)
5. Arfen Saber (42 yaşında, Eğitim ve meslek: işletme, işadamı, doğum yeri Anvers 4 çocuk babası, Pakistanlı)
Partinin genel merkezi:
D-SA Vlaanderen
Brugstraat 5 – bus 18
Antwerp 2060
CHP BELÇİKA BİRLİĞİ ALANLARDA
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110145 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46449 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44679 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44004 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38585 kez okundu