Belemtürk Haber Merkezi – Sorumlu bakan Hilde Crevits’e (CD&V) göre, tanınma başvurusunda bulunan üç Gent camisininden ikisi “dış müdahale var” gerekçesiyle Flaman hükümeti tarafından reddedildi.

Geçtiğimiz Salı günü, Flaman Bakan Crevits, Flaman Bölgesi’nde tanınacak 26 dini cemaatin listesini yayınladı. Bu cemaatler, faaliyetleri için sübvansiyon alabilecekler. Başvuruda bulunan Gent’teki cemaatlerden biri de listede: Koopvaardijlaan’daki yeni Muattar Camii.

Ancak Rabot’taki Yeşil Cami (Fatih) ve Kazemattenstraat’taki Ulu Cami (Eyüp Sultan) başvuruları red edildi. Her ikisi de Türkiye’nin din işlerinden sorumlu devlet kurumu olan Diyanet’in çatısı altında yer alıyor.

Diyanete bağlı hiçbir Cami, Flaman Bölgesi’nde tanınmıyor. Halbuki Gent belediyesi, üç camiye de olumlu rapor sunmuştu.
Gent Camiler Derneği Başkanı Mohamed Abd El Motleb Omar, “Dosyaları henüz inceleyemedik, bu yüzden içerik hakkında yorum yapamayız. Ancak bu suçlamaların yöneltilmesinden üzüntü duyuyoruz. Bu cemaatlerin toplumda güçlü kökleri var ve bulundukları yerlere olumlu yönde önemli katkılar sağlıyorlar. Buna karşın, Muattar Camisinin tanınmasından memnuniyet duyuyoruz” açıklamasını yaptı.
Haber : Abdulkadir Çetin / Belemtürk
Kapıkule Sınır Kapısı’nda uyuşturucu operasyonu
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110119 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46404 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44202 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43936 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38549 kez okundu