Belçika’da faaliyet gösteren market zincirlerinden Colruyt ve Lidl un ve yağ satışına sınırlama getirdi.

Yerel basındaki habere göre, ülkenin en büyük market zincirleri Colruyt ve Lidl, talepte aşırı yükseliş olduğu gerekçesiyle bugünden itibaren un ve yağ satışına limit getirdi.

Diğer büyük market zinciri Lidil ise, Colruyt market zincirine ek olarak sebze konservelerine de sınırlama getirdi.

Söz konusu markette müşteriler en fazla 2 litre sıvı yağ ve 2 kilogram un alabilecek.

Yağ satış kısıtlaması sadece ayçiçeği yağı ile sınırlı olmayacak. Zeytinyağı gibi diğer sıvı yağlar da en fazla 2 litre alınabilecek.
Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle özellikle yağ ve un gibi ürünlerde tedarik sorunları yaşanmasından endişe ediliyordu.
Söz konusu iki ülke, “dünyanın en büyük buğday ve yağ üreticileri arasında” bulunuyordu. Savaş nedeniyle artık söz konusu ülkelerden bu ürünler tedarik edilemiyor.
Brüksel’de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109990 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46141 kez okundu
3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43614 kez okundu
4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42776 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38356 kez okundu