Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’da toplam beş bebek, uluslararası gıda şirketi Nestlé tarafından üretilen süt, süt tozu ya da benzeri bir ürünü tükettikten sonra sereulid toksiniyle enfekte oldu.
Belçika Flaman Sağlık ve Bakım Ajansı, hastalanan bebeklerin dışkılarında testler gerçekleştirdi ve beş örnekte sereulid enfeksiyonu belirtilerine rastladı. Tespit edilen tüm vakalarda semptomların hafif olduğu bildirildi.
Flaman Sağlık ve Bakım Ajansı’nın açıklamasına göre, önceki vakalarda olduğu gibi, bebeklerin birkaç aylık olduğu ve belirtiler ortaya çıkmadan kısa bir süre önce geri çağrılan partilere ait Nestlé süt ürünlerini tükettikleri belirtildi.
Ajans, ebeveynlere yönelik tavsiyelerin aynı şekilde geçerli olduğunu ifade ediyor. Evde bulunan ürünlerin geri çağrılanlar arasında olup olmadığının dikkatle kontrol edilmesi gerektiğini ve eğer böyle bir ürün varsa kesinlikle kullanılmaması gerektiğini hatırlatıyor.
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
13640 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13225 kez okundu
3
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
7786 kez okundu
4
Brüksel Havalimanı’nda para arama köpeği Bella’nın ölümü hissediliyor
7539 kez okundu
5
Gent Dampoort’ta çıkan kavgada 19 yaşındaki genç ağır yaralandı, 45 yaşındaki şüpheli tutuklandı.
7183 kez okundu