Belemtürk Haber Merkezi – Sağlık hizmetleri grubu Apricusa, Meise’de bulunan Moutershof ve Lokeren’deki Ter Lokeren huzurevleri için iflas başvurusunda bulundu.
Bu durum, 172 sakinin alternatif bir konaklama yeri bulmasını gerektirecek. Bu yerler genellikle tıbbi müdahaleden sonra iyileşme sürecinde olan, rehabilitasyon alan ya da bakıcılarını kaybetmiş kişilere hizmet veren birer iyileşme evi niteliğindedir.
İki huzurevinde toplamda 172 kişi kalıyor ve burada 124 kişi çalışıyor. Apricusa’ya göre, özel koşullar ve ağır mali yük, bir halef bulunmasını imkansız hale getirdi. Bu sebeple yönetim, huzurevini kapatma kararı aldı.
Apricusa, Belçika’daki faaliyetlerinin büyük çoğunluğu 2017’de Fransız şirketi Korian’a satılan Senior Assist’in halefidir. De Tijd’e göre, kalan kısım ise önce My Assist’e, daha sonra da Apricusa’ya dahil edildi.
Apricusa, Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında özel koşullar, ağır mali yük, yükselen personel ve enerji maliyetlerine dikkat çekti.
Fransa,15 yaş altı gençlerin sosyal medyayı kullanmasını yasaklayan maddeyi kabul etti
1
Brüksel Havalimanı’nda para arama köpeği Bella’nın ölümü hissediliyor
7440 kez okundu
2
Gent Dampoort’ta çıkan kavgada 19 yaşındaki genç ağır yaralandı, 45 yaşındaki şüpheli tutuklandı.
6903 kez okundu
3
Sosyal restoranlara 145.000 € ek bütçe.
4247 kez okundu
4
Belçikada, gönüllü askerlik hizmeti için iki saatte 1.700’den fazla kayıt başvurusu yapıldı.
4225 kez okundu
5
Belçika’da dul aylığı sisteminde tarihi dönüşüm: Ömür boyu maaş dönemi kapanıyor
4208 kez okundu