Belemtürk Haber Merkezi – Belçika hükümeti, Salı günü yeni bir Bakanlık Kararnamesi yayınlayarak, koronavirüs salgınının yayılmasına karşı mevcut önlemleri 1 Mart’a kadar uzatma kararı aldı.
Belçika Danışma Kurulu, daha önce aldığı kararla mevcut koronavirüs tedbirlerini 15 Ocak tarihine uzatmıştı. Fakat yılbaşı tatilinden dönen 160 bin yolcununun ülkeye girişi sonrası vakaların biraz yükseliş göstermesi sonrası dün akşam yayınlanan bir kararname ile koronavirüs önlemleri 1 Mart tarihine uzatıldı.

Belçika Resmi Gazetesi’nde yer alan kararname de, “mevcut önlemlerin erken gevşemesine bağlı olarak virüsün yeniden canlanmasından kaçınılmalıdır” açıklaması yer aldı.
Koronavirüs önlemlerinin uzatılması, aynı zamanda 15-21 Şubat tarihleri arasındaki bahar tatilinde de geçerli olacağı anlamına geliyor.
Ancak, kararnameye göre, durum önemli ölçüde iyileşme gösterirse, tedbirler daha erken gevşetilebilir.
22 Ocak Cuma günü, Danışma Komitesinin durumu değerlendirmek için tekrar toplanması planlanıyor.
Belçika’da ikinci dalga salgın ilkinden daha ölümcül oldu.
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110197 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46508 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
45272 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44102 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38625 kez okundu