İstanbul PARÇALI BULUTLU 12°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Belçika’da kadınlar arasındaki intihar artışları endişe verici

Belçika’da kadınlar arasındaki intihar artışları endişe verici
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’da 20 yıl sonra kadınlar arasındaki intihar sayısında endişe verici bir artış yaşanıyor.

Flaman Refah, Halk Sağlığı ve Aile Bakanı Hilde Crevits (CD&V), konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2022 yılında 1.024 kişinin yaşamına son verdiğini, bu rakamın bir önceki yıla göre yüzde 4 artış gösterdiğini söyleyerek, intihar olaylarının kadınlar arasında çok yüksek seviyelere ulaştığına dikkat çekti.

Belçika’da intihar vakalarında 2020’den bu yana yüzde 17,8 artış yaşanırken, 15-29 yaş grubunda bu oran yüzde 26,1, 45-59 yaş grubundaki kadınlarda ise yüzde 19,3 artış var. Ayrıca 60-74 yaş arası kadınlarda ve 75 yaş ve üzeri kadınlarda intihar sayısında sırasıyla yüzde 34,5 ve yüzde 24 oranında artış görülüyor. Sadece 30-44 yaşları arasında yüzde 9,7’lik bir düşüş var.

Erkeklerde intihar sayısında 15-29 yaş arası yüzde 16,1, 30-44 yaş arası yüzde 1,7, 75 yaş üstü ise yüzde 20,5 oranında azalma görülürken, 45-59 ve 60-74 yaş kategorilerinde sırasıyla yüzde 9,2 ve yüzde 12,5 oranında artış yaşandı.

Korona krizi kadınları daha çok etkiledi

Flaman İntiharı Önleme Uzmanlık Merkezi’nden Profesör Gwendolyn Portzky, “Erkekler de intihar vakaları nispeten sabit kaldı, ancak kadınların sayısındaki artış endişe verici” açıklamasında bulundu.

Profesör Gwendolyn Portzky, “Bunu sadece ülkemizde değil, diğer ülkelerde de görüyoruz.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Brüksel’de toplu taşıma araçlarında güvenliğe yönelik önlemler artırılıyor

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.