İstanbul AÇIK 14°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Belçika’da dün gece askeri üssün üzerinde dolaşan İHA’lar yine tedirginlik yarattı

Belçika’da dün gece askeri üssün üzerinde dolaşan İHA’lar yine tedirginlik yarattı
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’da dün gece Marche-en-Famenne askeri üssün üzerinde birkaç İHA’nın görülmesi tedirginlik yarattı.

Savunma Bakanı Theo Francken, Son aylarda, Avrupa’nın çeşitli yerlerindeki askeri üslerin üzerinde İHA’lar giderek artan bir sıklıkta görülüyor. Marche-en-Famenne’deki kışla muhafızımız, Cumartesi akşamı ordu tugayının kritik noktaları üzerinde uzun bir süre boyunca birkaç İHA tespit etti. Dört veya beş drone olduğunu söyleyen Francken, Polis ve istihbarat teşkilatları olayı soruşturuyor.” bilgisini X hesabından paylaştı.

İHA’lar konusunda çok endişeli olduğunu söyleyen bakan, bunun yeni bir güvenlik sorunu olduğunu belirtti.

Francken, “Ayrıca İHA tespit sistemlerine de ihtiyacımız var. Elimizde var ama çok az. Bu sistemleri mümkün olan en kısa sürede çoğaltmalıyız. Bakanlar Kurulu önümüzdeki hafta bu konuyla ilgili çözümleri görüşecek.” dedi.”

Askeri havaalanlarında İHA’ların görülmesi ilk kez olmuyor

Son haftalarda, Avrupa’daki havaalanları ve askeri tesisler üzerinde İHA’lar defalarca görüldü. Danimarka’daki birçok havalimanı, İHA gözlemleri nedeniyle geçici olarak kapatıldı ve Norveç’teki Oslo Havalimanı da hava sahasını kapatmak zorunda kaldı.

Ekim ayı başlarında, Almanya sınırındaki Belçika askeri üssü Elsenborn üzerinde yaklaşık 15 İHA görüldü. Her bir olayda ne tür İHA’ların kullanıldığı veya kimin sorumlu olduğu belirlenemedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Belçika’nın Gent şehir merkezinde sarhoş ve baygın bir kadın endişeye yol açtı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.